Çok sevilen bir dizi daha. You Who Came From the Stars dizisini uzun zamandır bekletiyordum. Aslında çok izleyesim yoktu. Baş rolleri birbirine pek yakıştıramadım. Ama kadın baş rol de Jun Ji-Hyun olunca insan ister istemez diziyi merak ediyor. İlk Legend of the blue sea dizisinde izlemiştim. O zamandan beri çok severim. Çok sempatik bir kadın. O dizide de komik bir karakteri vardı. Burada da öyle. Eğlenceli bir dizi olmuş. Konu fantastik olunca bende daha fazla ilgi uyandırıyor. O yüzden izlemeye başladım. Benim için bir yokluk üzerine olsa da bu başlangıç, izlemiş bulunuyorum. Gerçekten o kadar çok dizi izlemişim ki, dizi kalmadı dediğim zamanlar da başladım. Hemen konusundan bahsedip detaylara geçelim.
You Who Came From the Stars Konusu
Do Min-Joon; uzaydan gelen bir adamdır. 400 yıl önce dünyayı araştırmak için gelirler. Ama o diğerleri ile geri dönemez ve dünyada kalmak zorunda kalır. 400 yıl yaşamış olsa bile yaşlanmaz. Soğuk birisidir, arkadaş edinmez. Her türlü mesleği yapar ve bu durumu herkesten gizlemeye çalışır. Özel bazı güçleri de vardır. Bir gün oturduğu apartmanda yan dairesine biri taşınır, yani Chun Song Yi. Pek hoş bir tanışma yaşamasalar da zamanla yakınlaşırlar.

Chun Song Yi; ülke çapında tanınmış, çok ünlü bir oyuncudur. Güzelliği dillere destandır. Romantik dramaların en iyi baş rol oyuncusu her zaman odur. Çocukluğundan beri bu mesleğin içindedir. Biraz zor bir kadındır ama bir o kadar da saf. Yeni taşındığı dairede yan komşusuyla tanışır ve onu tanımadığını fark eder. Bütün dünya onu tanıyorken adamın tanımaması onun dikkatini çeker. O soğuk adam bu güzeller güzeli kadının suratına bakmaz. Bu durumu çözmeye çalışırken yakınlaşırlar. Chun Song Yi’nin başına kötü olaylar gelir ve Do Min-Joon onu korumaya başlar. Her zaman onun yanında olup bu kötü olayların üstesinden beraber gelmeye çalışırlar ama durum öyle olmaz.
You Who Came From the Stars Yorumları
Genel olarak toparlayacak olursak, uzaylı bir adam ile aşk yaşamaya başlayan kadının hikayesini anlatıyor. Dizi genel olarak komik. Yani romantik olan sahneleri bile komik. Kadının mimiklerine bayılıyorum. Gerçekten çok sevimli geliyor. Beni rahatsız eden tek şey adamın kadından küçük durmasıydı. Yani aslında diziyi izlerken öyle olması gerektiğini anlıyoruz. Ama yine de göze batmıyor değil. Ciddi anlamda eğlenerek izlediğim bir diziydi. Bende çok büyük bir etki yaratmadı. Yani asla unutmam bu diziyi diyemem. Ama bu dizinin kötü olduğu anlamına gelmiyor.
Depresyonu bile ayrı komikti. Bu ayakkabılar zaten olay oluyor. 🙂 Çok komikti yani daha fazla ne demeliyim bilemedim. Ama dediğim gibi benim için izlemiş olmak bir şey kaybettirmediği gibi kazandırmadı da. Eğer aklınızda bu dizi varsa izleyin derim. Boşa gidecek bir dizi değildi. Sadece ben eski yapım dizileri genel de sevmiyorum. Beni en çok iten durumda o oluyor. Ama bu dizi o kadar eski sayılmaz. En azından kıyafetleri, saçları bu zamanın modasını andırıyordu.
Son olarak güzel bir sahne ile bitirelim. Dediğim gibi dizi genel anlamda güzel ve komikti. Kendisini izletiyor. Oyuncu kadrosu da oldukça iyiydi. Umarım severek izlersiniz diyor, yayınıma bir son veriyorum.
İyi seyirler dilerim Sevgili Okur! 🙂
Tür: Dram, Romantik, Komedi, Fantastik
Yönetmen: Jang Tae-Yoo
Senarist: Park Ji-Eun
Yapımcı: Choi Moon-Suk, Moon Bo-Mi
Yayıncı: SBS
daum: 8.8
Bölüm Sayısı: 21
Yapım Yılı: 2013 – 2014
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore